Za te tri podatke se na spletu uporablja angleška kratica NAP – Name, Adress, Phone in je ena izmed najpomembnejših “sestavin” za visoko uvrščanje podjetja med zadetki lokalnega iskanja. O lokalnem iskanju smo že pisali v enem izmed prejšnjih zapisov in si več lahko preberete tukaj.

Če želite vaše podjetje uvrstiti višje med iskalnimi rezultati, morate v prvi vrsti omogočiti iskalnikom, da najdejo vaše prave podatke, tako da jim posredujete edinstveno informacijo o tem kdo ste in kaj počnete. 

Zakaj je to tako pomembno?

Ustvarite zaupanje strank in iskalnikov

To lahko storite tako da vpišete vašo lokacijo neposredno v navigacijske baze, zemljevide, online imenike in spletne storitve kot so Google My Business, Foursquare, Here, TomTom, Apple Maps,  ipd. saj iz teh baz črpajo podatke številni spletni portali, mobilne aplikacije ter avtomobilske navigacije. V kolikor ti podatki niso povsod enaki in poenoteni, so zastareli, napačni, ali pa celo niso objavljeni, lahko povzroči podjetju ogromno škode.

Stranke doživijo razočaranje in nezaupanje, saj kličejo napačne številke, ali pa še slabše, iščejo  vas na napačni lokaciji. Prav zaradi slabše uporabniške izkušnje, vas lahko kaznujejo tudi spletni iskalniki, predvsem Google, ki svojim uporabnikom želi zagotoviti točne in relevantne informacije. Google deluje po načelu – če niste prepričani v določen izdelek ga verjetno ne boste priporočali svojim prijateljem.  V primeru, da Google ne najde objavljenih oz. usklajenih podatkov je verjetnost, da vas bo prikazoval med rezultati lokalnega iskanja, izjemno majhna.

Objava NAP podatkov je osnova in prvi korak do boljše vidnosti na lokalnem iskanju  (t.i.Lokalni SEO)

Eno glavnih vprašanj se glasi: “Kako izboljšati prikaz in uvrstitev podjetja na spletu ter mobilnih napravah?”

Najučinkovitejša strategija je ustvariti NAP konsistentnost na vseh pomembnejših zemljevidih,  iskalnikih in navigacijskih platformah, kar pomeni da so vsaj ti trije ključni podatki podjetja (naziv, naslov, telefon) poenoteni, ne glede na to kje so objavljeni.

Naše priporočilo je, da preverite točnost svojih podatkov na spletu, jih ustvarite ali popravite.

S tem omogočite strankam, da vas stranke najdejo in kontaktirajo nemudoma, hkrati pa gradite zaupanje v vaše podjetje. Še bolj pomembno je, da vas spletni iskalniki, v primeru da so vaši podatki konsistentni, uvrščajo višje med iskalnimi zadetki.

Kako najhitreje zagotovite enotnost podatkov?

Najpreprostejši način, da uredite NAP podatke za vašo lokacijo in tako ustvarite boljšo vidnost je da se vpišete s pomočjo storitve GeoSplet, ki omogoča, da iz enega mesta upravljate podatke na vseh najpomembnejših zemljevidih, mobilnih aplikacijah in navigacijskih storitvah.

Na enem mestu hitro in enostavno sporočite iskalnikom vaše točne podatke:

  • Kdo ste ? (Naziv)
  • Kje se nahajate ? (Naslov)
  • Kako vas lahko kontaktirajo ? (Telefon)

To pa še ni vse.  Objavite lahko tudi ostale podatke kot so e-naslov, URL spletne strani, dejavnost, odpiralni čas, opis ponudbe, spletni naslov, fotografije ipd.. Vse to še dodatno obogati vašo predstavitev, poveča zaupanje v vaše podjetje in vas postavi pred konkurenco na spletu.

Vnesete samo podatke o lokaciji.

Vse ostalo naredimo mi. Ustvarimo profesionalni prikaz in optimiziramo vidnost lokacije podjetja.

Vašo lokacijo lahko vpišete TUKAJ.

Lahko nas tudi pokličete nas ali nam pišite. Z veseljem vam svetujemo in pomagamo, do boljše vidnosti na spletu in mobilnih napravah.

Podpora: +386 30 278 386 | info@geosplet.com