Lokalno iskanje je vse bolj pomembno, saj ljudje iščejo podjetja ali storitve na osnovi lokacije bodisi na spletu, bodisi na mobilnih napravah. Najboljši primer takšnega iskanja je npr. zlatarstvo celje ali pizzerija ljubljana. Najbolj relevantna podjetja se prikazujejo med zadetki v Google zemljevidih oz. Google iskalniku.

Kako Google prikazuje lokalne rezultate?

 V preteklosti je Google prikazoval 7 podjetij med lokalnimi rezultati. Pred kratkim pa so uvedli določene omejitve in trenutno prikazuje samo 3 rezultate na najvišjih mestih, kar vidimo tudi  na spodnji sliki.  Za več zadetkov je potrebno klikniti na “More places”. Kot si verjetno predstavljate  zelo malo ljudi v resnici klikne na ta link. Torej prva tri mesta so tista, kjer želite da se vaše podjetje pojavi.

Kako lahko izboljšati možnosti  na lokalnem iskanju?

Zdaj je pomembneje kot kadarkoli, da potrdite vaš Google My Business profil za vsako lokacijo na kateri poslujete. Po potrditvi je potrbno optimizirati vaš  prikaz z dodajanjem vsebin kot so kontaktni podatki, fotografije, odpiralni čas,  ter dodati ustrezne atribute, kategorije in opis s ključnimi besedami, ki najbolj predstavljajo vaše podjetje.

To lahko bistveno poveča vaše možnosti med iskalnimi rezultati v Google iskanju in zemljevidih.

Kako pa je z Google+ stranjo? Google+ poslovno stran podjetja lahklo upravljate potem ko potrdite Google My Business profil.  Čeprav se zdi da Google+ izgublja na pomenu, je še vedno zelo pomembno, da dodajate vsebine tudi tukaj. To pomeni da občasno zamenjate naslovno sliko, ter redno objavljate novosti, kot to morda že počenete na ostalih družabnih omrežjih Facebook ali Twiter.

Ne pozabite. Cilj je namreč, da optimimizirate vaš prikaz za Google isklalnik in Google+ je del njihovega omrežja. Če ste torej aktivni na Google+ bo to tudi pripomoglo k višjemu rangiranju podjetja.

Mnenja vaših strank  so zelo pomembna.

Mnenja vaših strank  so eden najpomebnješih vidikov za ranginranje vašega podjetja ter pridobivanje novih strank.  Priporočljivo je da strake vzpodbudite, da podajo mnenje o vašem podjetju, storitvi ali izdelkih saj Google prikazuje mnenja in ocene strank zraven vašega prikaza (slika spodaj).  Raziskave kažejo da 88% potrošnikov pred nakupno odločititvijo preveri mnenja strank.  Tudi ostali direktoriji kot so Facebook to omogočajo zato so mnenja vaši strank zagotovo nekaj kar ne smete ignorirati.

Dodajte podatke tudi v ostale zemljevide in imenike.

Zelo pomembno je, da dodate enake vsebine tudi v ostale zemljevide, kot so Here ali Openstreetmap saj se njihovi podatki prikazujejo v številnih spletnih portalih in mobilnih aplikacijah.  Koristno je tudi, da najdete in se vpišete v bolj specializiranje imenike za vašo branžo kot so npr. Odpiralni časi za trgovine ali Find Eat Local za turistične kmetije in vinarje.

Ko se vpisujete se prepričajete da ste povsod vnesli enake podatke še poseba naziv, naslov in telefonsko številko vašega podjetja.  (ang. NAP – Name Address Phone numbe).  Več o tem si preberite tukaj.

Priporočamo, da najprej vnesete podatke v Google, ki jih uskladite s podatki na vaši spletni strani in nato še na ostalih mestih.

Rangiranje podjetja na lokalnem iskanju je velik izziv in priložnost za podjetja

Zdaj bolj kot kadarkoli pomembno, da se posvetite lokalnemu rangiranju vašega podjetja. Za uspeh pa bo potrebno vložit kar nekaj časa in napora.

Potrebujete več informacij ali nasvet?

Pišite nam na info@geosplet.com ali nas pokličite na 030 278 386. Z veseljem pomagamo.