Če vas zanima, ali bo vaše podjetje dolgoročno uspešno, vam moramo najprej zastaviti eno vprašanje:

“Ali vaše podjetje dosega potencialne stranke na spletu in mobilnih napravah?”

Najnovejše raziskave o navadah uporabnikov spleta in mobilnih naprav kažejo, da je odgovor na to vprašanje ključnega pomena za vašo uspešnost. Uporabniki namreč zahtevajo točne informacije in želijo jih v hipu – kjerkoli, kadarkoli. Odpira se nov čas optimizacije in digitalnega marketinga, ki ga lahko poimenujemo “iskanje na poti”.

Spogledata se 150-krat dnevno

V kolikor ne živite na samotnem otoku,  se boste strinjali z raziskavo Google-a, ki pravi da:

80 % uporabnikov spleta uporablja pametne telefone;

v povprečju 150-krat dnevno pogledamo na mobitel;

je promet mobilnih podatkov do leta 2015 rasel 55 % letno;

se pričakuje, da bo promet zrasel še 10-krat do leta 2020.

Da so ti podatki še kako pomembni za vaše podjetje, vam jasno pove najpomembnejši rezultat Googlove raziskave, ki pravi, da se kar 78 % iskalnega na spletu zaključi z nakupom oz. transakcijo.

Če stranke vaše lokacije in ponudbe ne najdejo med zadetki, to seveda pomeni, da izgubljate velik delež potencialnega prometa. Pridobiva pa ga vaša konkurenca z urejenimi NNT podatki o lokaciji.

NNT – nujna sestavina uspeha

SEO oz. optimizacija spletnih strani za iskalnike je postala večplastna in je zahtevnejša kot kadarkoli. Potrebno je upoštevati nešteto pravil iskalnika Google, biti prisoten na družbenih omrežjih, zagotoviti tehnično ustreznost spletne strani za vse vrste naprav (predvsem mobilnih) ter ustvariti vsebino, ki bo za uporabnika privlačna in uporabna.

Zaradi obsega “lokalnega iskanja” in “iskanja na poti” je upravljanje s podatki lokacije osnova optimizacije.

Že samo z objavo ključnih podatkov o podjetju – naziv podjetja, naslov, kontakt – na vseh spletnih zemljevidih, navigacijskih bazah ter spletnih imenikih, si lahko zagotovite osnovo vidnosti na lokalnem iskanju. Upravljanje podatkov o lokaciji (Local SEO) je danes obvezna in osnovna sestavina digitalnega marketinga za vsako podjetje. S tem se vse začne in to je temelj za gradnjo vaše spletne prisotnosti.

Potrebujete pomoč ali nasvet?

Pišite nam na info@geosplet.com ali pokličite na 030 278 386. Z veseljem pomagamo.